Uncategorized

Waar moet je op letten bij het inhuren van een makelaar?

Je hebt je er jaren op voorbereid. Je hebt hard gewerkt, ijverig gespaard. Je hebt een partner waarmee je de stap durft te maken. En dan is het eindelijk zover. Je gaat je huis verkopen en op zoek naar een nieuwe woning! Spannend, en gefeliciteerd! Doe je dit op eigen houtje? Of ga je toch voor het gemak en de expertise van een makelaar? Hieronder lees je waar je op moet letten als je de hulp van een makelaar inschakelt. Alvast succes en veel plezier met de zoektocht!

Makelaarskosten

Ten eerste moet je de makelaarskosten in acht nemen. Makelaarskosten zijn de kosten die een makelaar rekent wanneer een huis verkocht wordt. De opstartkosten komen kijken op het moment dat de start van de huizenverkoop begint. Als het huis niet verkocht wordt, krijg je deze kosten ook niet op je rekening. Maar je hoopt natuurlijk op een succesvolle verkoop. Daarnaast heb je de doorlooptijd. De doorlooptijd is de tijd die de makelaar denkt nodig te hebben voor het verkopen van de woning. De termijn wordt gerekend vanaf het moment dat de verkoopopdracht van start gaat. Makelaar nodig? Bekijk hier de makelaar in Rijswijk.

Reacties en beoordelingen makelaarskantoor

Wanneer de makelaar genoeg beoordelingen heeft, kun je dit lezen op Funda. Bekijk het cijfer en lees wat eerdere verkopers over de makelaar gezegd hebben. Ook kun je letten op het aantal verkochte huizen door deze makelaar in het afgelopen jaar. Zo kun je inschatten hoe actief de makelaar is. Aan het aantal medewerkers in het kantoor zie je hoe groot het bedrijf is, zo kun je kiezen voor een groter of kleiner kantoor. Een groter kantoor biedt meer kansen, zo ben je er van verzekerd dat er altijd iemand voor je beschikbaar is. Een kleiner kantoor is persoonlijker en garandeert jou een goede begeleiding. Tot slot let je op waar de makelaar zit aangesloten: de vereniging. Deze controleert de kwaliteit en het werk van de makelaar. Maak hier een afspraak met de Rijswijkse makelaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *